Order Guidelines

Monday, December 13, 2010

shopppppppppppping ~ buku buku !!

date : 13th Dec 2010
venue : Ipoh JJ, Ipoh Parade
activity : shoppppppppeeee !!

wah hari ni pegi shopppppping je di Ipoh. Best best bestttt !!!!

oleh sebab bukan type yang banyak shopping, jadi tak banyak benda yang dibeli. Yang penting just nak beli BUKU je. That's the main point okay.

Kat JJ. Nak beli baju yang dari sebulan lalu dah gila bayang. Tapi bila pegi, tak beli pulak. Rasa tak nak beli pulak. So end up tak beli baju langsung T__T

Tapi beli beg pulak !! weee...
Beg ni harga 3 digit. Tapi ada diskaun 50 % ! So dapat jadi 2 digit ! 2 digit pun dekat-dekat nak 3 digit gak harganya. 1st time okay beli beg harga macam tu. For me, harga macam tu dah cukup MAHAL. Sesetengah orang, ya saya tau, bagi mereka, OH bolehlaaaah harga macam ni ! Murah ! hahaha. Tapi takpe la, bukan kerja lagi pun, buat apa berlebih-lebihan dalam membeli. huahua. Tunggu ada gaji sendiri, only then boleh beli mahal-mahal. HAHA

ooh i'm totally in love with this beg !!!!


Then, kitorang pergi Ipoh Parade pulak nak beli buku. Ye, nak cari novel BM kat Novel Hut nak buat untuk Extended Essay (EE) BM. Yes. IB neeeeedss you to do EE. Argh. Novel Hut ni kedai jual buku-buku secondhand yang still cantik, berkualiti, and paling penting, tak berbau. hikhik
Maybe sesetengah orang tak tau Novel Hut ni. Adakah Novel Hut hanya terdapat di Ipoh? Sebab pernah tanya kat kawan kolej yang daripada negeri-negeri lain, diorang kata takde Novel Hut kat tempat dorang. Rugi weh ! Haha. Kat Perak sampai ada 2 cawangan kot. Satu Ipoh, satu Giant Tambun, yang saya tau la.

Sementara cari novel [ya agak bosan mencari novel, dah la tak suka baca novel] , tengok-tengok jugak kat bahagian buku-buku advanced ni [buku advanced maknanya buku yang up-up..haha...bukan buku skola rendah nor skola menengah !] . And fortunately I found the Brown LeMay Bursten's General Chemistry book ! Not 1, but 3 ! haha. Mak aii buku tu mahal ! Kat PSP (Pusat Sumber Pembelajaran okay) kolej pun harga buku tu beratus-ratus ! Kat Novel Hut jual RM 20 je ! Buku tu still dalam keadaan yang baik. Rasanya mesti orang kedai tu tak tau nilai sebenar buku tu, then dia just jual je ikut harga yang dia agak-agak sesuai [padahal buku luar negara tu, MAHAL patutnya] . Tapi inilah untungnya shopping kat kedai buku ni :)

Tapi tak beli pun buku pakcik LeMay tu. Sebab cover dia yang nipis punye, macam cover buku rujukan biasa. Sedangkan ada satu lagi buku General Chemistry by Petrucci Harwood ni harga RM24 je, mempunyai hard cover. So saya kejar yang ini :) hehe


ni je la buku-buku yang dibeli. I love new books !! *in fact, ianya buku lama la laena*


inilah buku Chemistry kebanggaan saya sekarang, hihi.
Harganya RM 24 je.
Nampaknya tak perlu lagi meminjam mana-mana buku general chemistry yang original kat PSP da :)
Buku Raymond Chang fotostat yang berat tu, em...boleh la buat baca dan conteng2 nota..berat gila buku fotostat tu !


ni buku Maths, for specific, Algebra and Trigonometry byCynthia Y. Young. Harga dah lupa, tapi tak lebih dari RM 30. RM 27 kot.


yaa...ini pulak buku pure maths. paling murah. RM 8 je. suka la buku ni sebab ni buku lama. nampak klasik. hihi

Itu sahaja barang-barang yang di-shop hari ni...bestnyaaaaaaaa !!!!




2 comments:

  1. woooo murahnye , kalau la kat sini ade kedai gitu, sng la aku

    ReplyDelete